Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kávé egészségügyi hatásai képes leírás - Kávé.tlap.hu
részletek »

A kávé egészségügyi hatásai - Kávé.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kave.tlap.hu » A kávé egészségügyi hatásai
Keresés
Találatok száma - 9 db
Zöld kávé és előnyei.

Zöld kávé és előnyei.

A honlap linkjére kattintva a zöld kávé tulajdonságairól olvashatunk. A zöld kávé egy ismert termék, főként a fogyókúrázók számára. A zöld kávé egy magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező termék, amely fogyókúrás és egészségügyi hatásokkal is rendelkezik. A zöld kávé magas klorogénsav tartalommal rendelkezik. Ennek az anyagnak köszönheti az egészségügyi és a fogyókúrás előnyeit is. A zöld kávé a cukorbetegek számára is egy pozitív termék, segítségével ugyanis stabilizálható a vércukorszint is.

A kávé pozitív hatása az egészségre

A kávé pozitív hatása az egészségre

Jó lenne, ha annyi kávét ihatnál, amennyi jól esik? Örülnél, ha a gyomrodra, sőt egész szervezetedre jó hatással lenne? Mit szólnál, ha minden ásványi anyag és vitamin benne lenne a kávéban, és nem kéne mellé külön tablettákat szedni? Ha gyógyhatással lenne komoly betegségek esetén is? ? a HVG-online cikke beszámol a kávéfogyasztással kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről és az egészséges kávéról!

Nem bűnös a feketeleves

Nem bűnös a feketeleves

A kávéfogyasztást úgyszólván minden betegséggel összefüggésbe hozták már. Migrén, magas vérnyomás, szívbetegség esetén a koffein rendre bűnösnek találtatott, pedig úgy tűnik, mégsem az. Egyes kutatók máris a rehabilitálásra törekednek. Kedvelt ital, mert finom és élénkít A koffeint kétszáz évvel ezelőtt még senki sem ismerte, csak 1827-ben nevezte meg a tudomány. Legismertebb hordozója a babkávé és a tea, de koffeintartalma hatvannál több növénynek van. Az emberek hamar megkedvelték, mert rájöttek, hogy élénkít, sőt olyan finomságokban is rálelni, mint a csokoládé, a kóla, a kakaó. A koffein nagyon gyorsan és szinte teljesen felszívódik a szervezetben. A vérrel a test minden pontjára eljut. Csaknem minden szervre hat: az agyi idegeket serkenti, növeli a koncentrálóképességet, javítja a szellemi teljesítményt. Éberebbé, aktívabbá tesz, gyorsabb munkára készteti a szívizmot, de a vesék működését is felgyorsítja, mivel kiváló vizelethajtó. Serkenti az anyagcserét, ezért a fogyókúra-tablettákban is benne van, a fájdalomcsillapító tabletták hatását pedig 40 százalékkal növeli. Mint mindenből, persze a koffeinből is megárt a sok, de az orvosok szerint általában napi három-négy csésze

Kávé magazin hírek
Olcsó mérget iszunk naponta?
Olcsó mérget iszunk naponta? Sokunk számára a kávé már nem az, ami volt. Folyamatosan rohanunk, sietünk, így annak is örülünk, ha az automatához eljutva bedobunk egy érmét és máris kész a fekete, amit ugyanolyan gyorsan felhajtunk és már ott sem vagyunk. Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. A szervezet nincs felkészülve egy ilyen...
Ganodermakávé - egy csészényi wellness!
Ganodermakávé - egy csészényi wellness! A kávé a világon legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a víz után! Nem...
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2.
DXN ganoderma kávé tapasztalatok 2. A DXN ganoderma kávé kiváló tulajdonságai méltán teszik népszerűvé ezt a...
Koffein hatása

Koffein hatása

Edzéstervek: első Digitális Személyi Edző Kiss Jenővel, edző válaszol és kalkulátor szolgáltatások. Hírek, Programok: a Testépítés, Fitnesz, Egészség és Fogyás világából Mikor jó a koffein? Növeli az éberséget, így minden olyan helyzetben, amikor fontos, hogy ne lankadjon a figyelmünk. Például hosszantartó autóvezetésnél, de jót tehet egy-egy szereplés, vizsga előtt is. Mivel fokozza a fizikai teljesítményt, sportolás előtt hasznunkra válhat valamilyen koffeintartalmú ital. Az optimális adag 3-6 mg testtömegkilogrammonként, mellyel - megfelelő oxigénellátottság mellett - a fáradtság jelentkezése késleltethető, a kimerülési időszak elnyújtható.

Kávé többoldalról

Kávé többoldalról

isszuk tejjel, cukorral, tejszínhabbal vagy minden nélkül; reggel, délben sőt van aki még este is. Tanulmányok hada próbál érveket és ellenérveket felhozni a kávé ellen és mellett, melyek a városi közbeszédbe sokszor mindenféle tudományos alapot mellőzve kerülnek. Felfedezésének története meglehetősen régi. Ki ne hallotta volna már, hogy egy pásztor vette észre túl élénk nyáján a kávébab hatását? Azt már azonban kevesebben tudják, hogy mindez Etiópiában történt a XV. században, és azóta is itt termelik az egyik legdrágább fajtát. Bár ez talán az európai ízlésnek sokszor túlságosan sűrű és erős. Kontinensünkön inkább az olaszos verziója lett kedvelt, nem is csoda, ha arra gondolunk, először Velencében honosodott meg.

Áldás vagy méreg?

Áldás vagy méreg?

A koffein hihetetlen népszerűsége elsősorban az emberek megváltozott életritmusának, a non-stop aktivitást követelő modern életmódnak köszönhető. Sokan el sem tudnák képzelni napjainkat egy-egy adag kávé vagy capuccino nélkül, sőt, a koncentráció javítása érdekében egyesek napi 5-10 csészével is megisznak. Az előnyök és hátrányok tekintetében a vélemények megoszlanak: míg egyesek kifejezetten károsnak tartják, mások semmilyen egészségügyi kockázatot nem látnak serkentő hatásában.

A kávé rehabilitációja

A kávé rehabilitációja

Sokan azt gondolják, hogy a kávé a sarki ABC-ből származik, de tévednek. Valójában a Teremtés melléktermékeként egy magocska pottyant Etiópia földjére, melyből egy ronda kis cserje nőtt ki, piros bogyókkal teleaggatva. Pár évmillióig senkit nem érdekelt, mígnem egy kecskepásztor fel nem figyelt arra, hogy a bogyóktól kecskéi éjszaka virgonckodnak. Istennek nem tetsző dolognak vélve tanácsot kért a közeli monostor csuhásaitól, akik az éjszakai krónikus ájtatoskodástól karikás szemekkel, bamba arccal hallgatták a panaszkodót. Ez a tompaság altathatta el éberségüket, s nem látták meg a Sátán kaján arcát a bogyó főzetében, mert ettől kezdve az esti imák hatékonyságát növelő adalékanyagként kezdték szervezetükbe juttatni a keserű löttyöt. A hír és a bogyók gyorsan eljutottak Arábiába, ahol meglátták benne az élvezetet és az üzletet. Mivel Mohamedet Allah nem látta el kellő információkkal a jövőt illetően, így a Koránba csak az alkoholfogyasztás tilalma kerülhetett be; e kiskapu a kávéházakba vezetett, ahol a hithű mohamedán minden szenvedélyét a "fekete bor"-ba ölte. Kíváncsi zarándokok, európai illetőségű felfedező kalandorok reklámozták szerte a világban, hogy van itt Arábiában egy k

A kávé mellékhatásai

A kávé mellékhatásai

Amikor a XVII. században megjelentek az első kávéházak Londonban, a hölgyek egy idő után arról kezdtek panaszkodni, hogy férjeik potencia zavarokkal küszködnek a sötét italtól. Majd sokáig úgy tartották, hogy a kávé magas vérnyomást vált ki, növeli a vér koleszterinszintjét, így növeli a szívbetegségek kialakulásának veszélyét. A hatvanas évek közepétől három fő problémát vet fel a túlzott kávéfogyasztás: a koszorúér megbetegedéseket, hasnyálmirigy rákot és negatívan befolyásolja a termékenységet. Az American Journal of Clinical Nutrition nemrég a le nem szűrt kávé egészségre való hatását vizsgálva megállapította, hogy ha valaki szűrés nélkül fogyasztja a kávét, jóval nagyobb az esélye, hogy az illető valamilyen koszorúér megbetegedésben fog szenvedni. A kutatások a hasnyálmirigy rák kialakulását is összefüggésbe hozták a túlzott, nem szűrt, kávé fogyasztásával. A vizsgálatokat 1983 és 1992 között végezték, és 400 hasnyálmirigy rákban szenvedő beteg táplálkozási szokásait hasonlították össze; ez alapján állapították meg, hogy létezik összefüggés a betegség és a kávéfogyasztás között. Ugyanakkor más felmérések azt mutatták, hogy a mérsékelt kávéfogyasztás csökkenti a vastagbélrá

Kávéfogyasztás hatásai

Kávéfogyasztás hatásai

Cikkek, hírek egészségről-betegségről, tudományos újdonságok, információk az egészségügy minden területéről. Életmód, lélek, szépség, táplálkozás, gyógyszer, diéta, sport: Patika Magazin A tea- és kávéfogyasztás az emberi kultúrával szorosan összefonódott, világszerte elterjedt szokás. Ezen italok különböző fajtáit cukorral, tejjel, tejszínnel ízesítve, otthon, munkahelyen, vagy kávéházban, fiatalok és idősebbek egyaránt élvezettel kortyolgatják. Szervezetünkre kifejtett hatásukkal - elsősorban a kávéfogyasztással - kapcsolatban ez idáig többnyire olyan hírek láttak napvilágot, amelyek a túlzott fogyasztás negatív következményeit helyezik előtérbe. Több évtizedes komplex vizsgálatok azonban egyre több kedvező kapcsolatot is kimutatnak a kávé- és teafogyasztás - legyen az meleg vagy jeges -, valamint ezek egészségmegőrző hatása között..

Tuti menü